Kraniosakral behandling

Kraniosakral terapi är en mjuk, manuell behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin. Behandlingen sker alltid med kläderna på och kroppen fortsätter sin läkning i ca en månad efter besöket.

En KranioSakral behandling är en metod där man mycket mjukt behandlar skallens alla ben i relation till ryggraden och bäckenet. Man löser spänningar i bindväv och hjärnhinnor och normaliserar trycket i ryggmärgsvätskan. På så sätt ges kroppen möjlighet att själv lösa spänningar och obalanser så en djup läkning kan ske och vävnad kan hitta tillbaka till sin originalrörelse. En KranioSakral behandling är alltid individuellt utformad beroende på person och behov.

Problematik som kan behandlas är bl.a.: stress, trötthet, huvudvärk, migrän, axel-, nack- och ryggbesvär, tennisarmbåge, ledbesvär, whiplashskador, kronisk smärta, koncentrationssvårigheter, dyslexi, ADHD, ADD, autism, fibromyalgi, utmattningsdeppression, tinnitus, mag-tarmbesvär, inflammationer, nedstämdhet, kraftlöshet samt sömnsvårigheter.

För all sorts kranialnervspåverkan, bör man så snart som möjligt, uppsöka en Kraniosakral terapeut. Det kan handla om nervsmärtor i ansiktet, känselbortfall, halv ansiktsförlamning, smärta från käkoperationer osv.

Läs mer på den nyskapade hemsidan  http://www.bodyrecover.se/kraniosakral

Forskning om Kraniosakral terpapi

Under 1900-talet har kraniosakral behandling utvecklats i USA och England, där relaterade studier och dokumentation visat att denna terapiform har god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa. Sedan september 2009 pågår Skandinaviens första vetenskapliga forskning på KS. Denna forskning är ett samarbete mellan Sahlgrenska universitetssjukhuset och Christer och Jörgen Tranberg.(Bröderna Tranbergs Institut)